Pasta Carbonara

En god & krämig Carbonara på mitt vis! Dock med mejeri-produkter.
– Recept av Jonas
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 300 g Bacon – Minst 300g, ju mer bacon desto godare.

Mejeri

  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 100 g Creme Bonjour
  • 100 g Riven ost – Detta är valfritt

Kryddor

  • Svartpeppar, Vitpeppar & Grillkrydda – Efter eget tycke

Övrigt

  • 500 g Spagetti eller Pasta
  • 4 st Äggulor 1st äggula per portion.

Tips

  • 2 st Vitlöksklyftor – Gillar man vitlök så blir det perfekt (Du fräser vitlöken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)
  • En halv st Rödlök, finhackad – Ibland kan detta vara ett hett och gott tips att ha i. (Du fräser löken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)

Instruktioner
 

  • Skär baconen i bitar och stek den så att den blir knaprig.
  • Separera äggulorna från äggvitan och häll i en kastrull, blanda i creme bonjouren, grädden och kryddor, rör runt. (OBS, Du kan hälla en rå äggula över den färdiga portionen istället om du vill det)
  • Värm upp det så att det bubblar, sänk sedan värmen och tillsätt baconen & osten, låt det sjuda i några minuter med omrörning tills dess att osten har smält.
  • Koka valfri pasta

Extra (valfritt)

  • Tillsätt vitlöksklyftorna
  • Tillsätt Rödlöken
Sökord Bacon, Pasta, Spagetti
Dela på Facebook