Smarrig Köttfärsås

En god & krämig köttfärssås.
Tips: Låt det puttra på låg värme i minst 1 timme (iallafall tills morötterna har fått en behaglig mjukhet)
– Recept av Jonas
Måltid Middag
Portioner 6 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 800 g Köttfärs – Använder blandfärs

Mejeri

  • 7,5 dl Matgrädde
  • 100 g Creme Bonjour – Vitlöksmak
  • 4 dl Creme Freiche – Standard

Grönsaker

  • 1 st Gul Lök – Stor
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 4-6 st Morötter – Av större slag

Övrigt

  • 1 st Fin krossade Tomater – Använder ICA:s vitlökssmak 390g
  • 1 kg Pasta alt. Spagetti

Kryddor

  • 2 st Köttbuljonger
  • Kryddor efter eget tycke (Svartpeppar, Aromat, Salt, Grillkrydda & Chillipeppar)

Instruktioner
 

  • Fin hacka eller riv gul löken, pressa vitlöken, skär sedan morötterna i lagom stora bitar.
  • Stek köttfärsen med en klick smör, krydda med lite kryddor.
  • Lägg i löken & vitlöken, fräs till detta.
  • Tillsätt Creme Bonjouren & Creme Freiche, rör om.
  • Häll i tomatsåsen och gärna lite ketchup och rör sedan om. (jag mixar pastasåsen, då jag inte gillar större bitar)
  • Tillsätt matgrädden under omrörning.
  • Hacka morötterna så som du vill ha dom, lägg sedan dom i såsen.
  • Smaka av och krydda lite mer av kryddor till eget tycke., Kan även lägga i en köttbuljong till om det behövs
Sökord Köttfärs, Pasta, Spagetti
Dela på Facebook