Fantastisk god fläskfilegryta i ugnen!– Receptet är modifierad utav mig Jonas.
Ingredienser
Kött
- 0,8 kg Fläskfile
Mejeri
- 5 dl Vispgrädde
- 5 dl Creme Fraiche
Övrigt
- 1 dl Kinesisk soja Jag använder ICA:s – Mörk & Mustig
- 1-2 tsk Sambalolek 1tsk är standard, med 2tsk så är det en starkare smak.
- 0,5-1 kg Morötter
- Ris Så mycket ris ni vill ha/ni är i personer.
Kryddor
- 1 nypa Socker
- 1 nypa Svartpeppar
- 1 nypa Vitpeppar
- 1 nypa Kött&Grillkrydda Knorr
Instruktioner
- Starta ugnen och sätt den på 175 grader
- Först så rensa fläskfilen från fettet, skiva sedan filén i skivor eller i bitar och lägg ner dom i en skål.
- Krydda med Svartpeppar, vitpeppar & kött&Grillkryddan – Rör runt köttet med kryddorna.
- Skala och skiva sedan morötterna, lägg dom i samma skål som köttet och blanda det. Lägg det sedan i ugnsformen.
- Blanda vispgrädden, creme fraiche, sojan, sockret samt sambaloleken i en skål, häll det sedan över fileérna.
- Låt det stå i ugnen i minst 90 minuter. (Vill man inte ha en mörk hinna på såsen lägg folie över ugnsformen)
- Efter minst 90 minuter, stäng av värmen på ugnen och börja tillaga riset, låt grytan stå kvar i ugnen medans riset tillagas.
- Ta ut grytan när riset är klart