Kyckling thai&currysås

En god krämig & thai/currygryta med kyckling
– Receptet är mitt eget.
Förberedelser 45 minuter
Tillagningstid 2 timmar
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 1 kg Kycklingsfilér

Mejeri

  • 50 g Smör
  • 5 dl Matgrädde
  • 2 dl Creme Freiche

Grönsaker

  • 4 st Stora morötter
  • 1 st Gul lök
  • 1 st Röd paprika
  • 1 st Purjolök

Kryddor

  • 5 msk Curry
  • 1 tsk Paprika pulver
  • 1 tsk Grillkrydda
  • Salt, svartpeppar & Vitpeppar efter behag

Övrigt

  • 250 ml Kokosmjölk
  • 1 st Kycklingsbuljong

Extra

  • 200 ml Bambuskott

Instruktioner
 

  • Strimla kycklingen i sådana bitar du vill ha
  • Finhacka löken & skär morötterna.
  • Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  • Bryn kycklingen med smör i en stor gryta på medelvärme. lägg det sedan bredvid i en skål.
  • Bryn sedan Purlolöken och lägg i den gula löken efter, fräs tillsammans tills dom blivit "genomskinliga".
  • Tillsätt sedan paprikan, morötterna & curry låt det sedan fräsa lite till. (se även "Extra" längre ner)
  • Tillsätt grädden, kokosmjölken, crème fraiche kycklingbuljong och kryddor. Låt småputtra samtidigt som du lägger i kycklingen.
  • Smaka av med salt och peppar kanske lite mer curry beroende på vilken styrka man vill ha.
  • Låt allt småputtra i 1-2 timmar för det bästa resultatet. Rör om lite då och då

Extra

  • Lägg i Bambuskott ca: 200ml samtidigt som i steg 6.

Tips

  • Förkoka morötterna samt bambuskotten så att de mjuknar lite.

Övrigt

Sökord Curry, Gryta, Kyckling, Ris, Thai
Dela på Facebook