Mormor & Bosse´s Gryta

En riktigt god gryta som min mormor och min styvmorfar Bosse gör!
– Receptet är modifierat utav mig.
Förberedelser 30 minuter
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 800 g Grytbitar – Jag köper fläskytterfile och skär i bitar

Grönsaker

  • 1 st Purjolök
  • 1 st Gul lök
  • 7-10 st Stora morötter – Ca 1kg
  • 3 st Vitlöksklyftor – Kan tillsätta fler efter eget tycke

Rotfrukter

  • 7-10 st Stora potatisar – Ca 1kg

Mejeri

  • 5 dl Grädde
  • 2 dl Creme Freiche

Övrigt

  • 0,5-1 l Vatten – Börja med 1 halv liter
  • 3 st Köttbuljong

Kryddor

  • Vitpeppar, Svartpeppar, Aromat & Piffi Allkrydda – Istället för Piffi Allkrydda använder jag knorr's Kött & Grillkrydda

Instruktioner
 

  • Skala & skiva potatisen, purjolöken, löken och morötterna.
  • Bryn köttet. (Tillsätt lite vatten och låt det puttra bort).
  • Lägg i gul löken och pressa i vitlöken, rör runt och stek till det snabbt.
  • Lägg i 2st köttbuljong (Smula ner det)
  • Tillsätt ca 1 halv liter vatten.
  • Lägg i morötterna & Potatisen.
  • Tillsätt grädden & Creme Freiche, rör om.
  • Lägg i purjolöken.
  • Rör om och smaka av, behövs det så tillsätt den sista köttbuljongen.
  • Är där lite vätska? Tillsett då lite mer vatten.
  • Rör om lite då och då under tiden du låter det sjuda på svag värme i minst 60 minuter. (Känn efter lite då & då så du får den mjukheten på potatisen/morötterna du vill ha.)

Övrigt

Sökord Gryta, Kött, Morötter, Potatis
Dela på Facebook