En riktigt god gryta som min mormor och min styvmorfar Bosse gör!– Receptet är modifierat utav mig.
Ingredienser
Kött
- 800 g Grytbitar – Jag köper fläskytterfile och skär i bitar
Grönsaker
- 1 st Purjolök
- 1 st Gul lök
- 7-10 st Stora morötter – Ca 1kg
- 3 st Vitlöksklyftor – Kan tillsätta fler efter eget tycke
Rotfrukter
- 7-10 st Stora potatisar – Ca 1kg
Mejeri
- 5 dl Grädde
- 2 dl Creme Freiche
Övrigt
- 0,5-1 l Vatten – Börja med 1 halv liter
- 3 st Köttbuljong
Kryddor
- Vitpeppar, Svartpeppar, Aromat & Piffi Allkrydda – Istället för Piffi Allkrydda använder jag knorr's Kött & Grillkrydda
Instruktioner
- Skala & skiva potatisen, purjolöken, löken och morötterna.
- Bryn köttet. (Tillsätt lite vatten och låt det puttra bort).
- Lägg i gul löken och pressa i vitlöken, rör runt och stek till det snabbt.
- Lägg i 2st köttbuljong (Smula ner det)
- Tillsätt ca 1 halv liter vatten.
- Lägg i morötterna & Potatisen.
- Tillsätt grädden & Creme Freiche, rör om.
- Lägg i purjolöken.
- Rör om och smaka av, behövs det så tillsätt den sista köttbuljongen.
- Är där lite vätska? Tillsett då lite mer vatten.
- Rör om lite då och då under tiden du låter det sjuda på svag värme i minst 60 minuter. (Känn efter lite då & då så du får den mjukheten på potatisen/morötterna du vill ha.)