Lanette

En blandning utav Lasagne & lasagnette som jag provade att göra.
Resultatet blev fantastiskt och det fick namnet: Lanette
– Receptet är av mig.
Tillagningstid 1 timme 15 minuter
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 800-1000 g Köttfärs – Jag använder blandfärs

Mejeri & Kylvaror

  • 150 g Cheddar&Mozzarella ost
  • 200 g Färska Lasagneplattor

Övrigt

  • 1 st Lasagnette mix – Jag använder Knorr
  • 1 st Bechamelsås – Använder Dolmino (självklart kan man göra en egen vit sås)

Kryddor

  • Kryddor efter behag, men använder, Grillkrydda, Svartpeppar & Vitpeppar

Extra & Tips

  • 1 pkt Bacon
  • 1 pkt Tacomix krydda

Instruktioner
 

  • Stek köttfärsen och krydda efter behag
  • Gör lasagnette mixen (Följ receptet på baksidan) men ta 2dl extra mjölk och minska med lika många DL vatten
  • Lägg i lasagnette pastan och köttfärsen med mixen och rör runt
  • Lägg sedan allt utspritt i en ugnsform i följande ordning: Bechamelsås, färska plattor, mixen, lite ost och gör så till formen är full. Avsluta ej med ost på toppen.
  • Sätt in formen i ugnen, ta ut efter 20 minuter och strö över lite ost, sedan in igen i 15-20 minuter, så blir osten knaprig och go ovanpå
Sökord Köttfärs, Lasagne, Lasagnette
Dela på Facebook