En god & krämig Carbonara på mitt vis! Dock med mejeri-produkter.- Recept av Jonas
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagningstid 20 minuterminuter
Måltid Middag
Portioner 4Personer
Ingredienser
Kött
300gBacon- Minst 300g, ju mer bacon desto godare.
Mejeri
5dlMatlagningsgrädde
100gCreme Bonjour
100gRiven ost- Detta är valfritt
Kryddor
Svartpeppar, Vitpeppar & Grillkrydda- Efter eget tycke
Övrigt
500gSpagetti eller Pasta
4stÄggulor1st äggula per portion.
Tips
2stVitlöksklyftor- Gillar man vitlök så blir det perfekt (Du fräser vitlöken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)
En halvstRödlök, finhackad- Ibland kan detta vara ett hett och gott tips att ha i. (Du fräser löken tillsammans med baconen lite innan dom är klara)
Instruktioner
Skär baconen i bitar och stek den så att den blir knaprig.
Separera äggulorna från äggvitan och häll i en kastrull, blanda i creme bonjouren, grädden och kryddor, rör runt. (OBS, Du kan hälla en rå äggula över den färdiga portionen istället om du vill det)
Värm upp det så att det bubblar, sänk sedan värmen och tillsätt baconen & osten, låt det sjuda i några minuter med omrörning tills dess att osten har smält.