Ost & Skinksås

En god ost & skinksås.
– Recept av Jonas
Tillagningstid 30 minuter
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Mejeri

  • 4 dl Mjölk
  • 1,5 dl Grädde
  • 2 dl Creme Freiche
  • 2-3 dl Riven ost Man kan ha mer än detta om man vill

Grönsaker

  • 1 st Gul lök

Kött

  • 200 g Rökt skinka (Tärnad/strimlad skinka går bra) Man kan ha mer än detta om man vill

Kryddor

  • 3 msk Vetemjöl
  • Salt, peppar & torkad basilika.

Övrigt

  • 500 g Pasta

Instruktioner
 

  • Tärna/skiva skinkan & finhacka löken.
  • Fräs skinkan & löken tills det att löken är mjuk och skinkan fått färg.
  • Vispa ihop mjölet med lite av mjölken i en kastrull/gryta, vispa sedan i resten av mjölken och låt det koka upp.
  • Häll ner grädde, kryddor, skinka, lök i såsen. Låt det puttra upp.
  • Ta sedan bort kastrullen från plattan och rör till sist ner osten så den smälter. Osten får absolut inte kokas.
Sökord Ost, Pasta, Skinka
Dela på Facebook