Go Back

En god skinklasagne, perfekt om man vill ha lite variation istället för att ha köttfärs i.
- Recept av Jonas.
Måltid Middag
Portioner 4 Personer

Ingredienser
  

Kött

  • 500 g Rökt skinka - Man kan ha mer i & dessa kan för stekas lite om man vill det.

Mejeri & Kyl

  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 1 l Mjölk - Jag använder Standardmjölken
  • 4 dl Riven ost

Kryddor

  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 msk Basilika
  • Lite salt och vitpeppar

Övrigt

  • 1000 g Krossade tomater - Jag mixar detta, då jag ogillar bitar.
  • 500 g Färska lasagneplattor
  • 1 st Hönsbuljong

Extra

  • Man kan även använda en vit sås i - Dolmios vita sås är okej!

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Hacka vitlöken fint.
  • Koka upp mjölk och vetemjöl på medelvärme.
  • Tillsätt grädden, vitlöken, buljongtärning, basilika, salt och peppar, låt det sjuda i ca 3 minuter. Ta av det från plattan och tillsätt därefter de krossade tomaterna samt ost.
  • Lägg lasagneplattorna i lager med sås och skinka mellan varje lager i en form.
  • Tillaga längst ned i ugnen i 35-40 minuter.
Sökord Lasagne, Skinka
Dela på Facebook